Luotettavaa ja joustavaa avustajapalvelua Caritaksesta

28062016

saarasnickerjaavustaja2

Caritas tarjoaa Oulussa ja sen lähikunnissa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluita, ja yksi näistä palveluista on henkilökohtainen avustajapalvelu. Caritaksen avustajan voi tilata joko tilapäiseen tarpeeseen tai vakituiseksi avustajaksi. Erityisen helppo vaihtoehto Caritaksen avustajapalvelu on esimerkiksi silloin, kun avunsaaja ei itse halua tai pysty toimimaan työnantajana. Tilapäisesti avustajan voi tilata vaikkapa oman henkilökohtaisen avustajan äkillisen sairastumisen vuoksi tai lomien ajaksi.

Caritaksen avustajat ovat luotettavia ja osaavia. Heidän tehtävänään on auttaa kodin askareissa, kaupassa käynnissä, ulkoilussa ja henkilökohtaisen hygienian hoidossa Avustajien työvuorot räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, eikä omia menoja tarvitse sumplia avustajan mukaan.

Itsenäistä asumista avustajapalvelun turvin

Saara Snicker asuu uudessa kodissaan Limingantullissa ja hän on käyttänyt Caritaksen avustajapalvelua vuoden alusta lähtien. Saara on kokenut avustajapalvelun toimivaksi. ”Yksi kivireppu tipahti selästä, kun aloin käyttämään Caritaksen avustajapalvelua. Minun ei enää tarvitse toimia henkilökohtaisen avustajan työnantajana. Vain soitto avustajien tiimivetäjä Tiinalle riittää jos tulee muutoksia”, kertoo Saara.

Caritaksen avustajapalvelussa työskentelee vakituisesti 13 henkilöä, joten Saaran luona käy viikoittain useampi avustaja. ”Välillä jännittää kuka sieltä tulee, mutta tiedän tunteen olevan molemmin puolinen. Myös avustaja tapaa koko ajan uusia ihmisiä”, Saara kertoo.

Avustajan vaihtelussa on kuitenkin paljon hyviä puolia. ”Toiset avustajat osaavat neuvoa esimerkiksi tietokoneasioissa ja toisilla pysyy ruuvimeisseli paremmin käsissä”, Saara lisää. ”Olen myös oppinut, ettei minun tarvitse valmistautua avustajan tuloa varten. Ei haittaa, vaikka tukka olisi pystyssä tai aamutoimet vielä kesken”.

Avustaja tulee Saaran luokse joka arkipäivä kuudeksi tunniksi. ”Tällä hetkellä opettelen avustajan kanssa sähköpyörätuolin käyttöä ulkona. Erityisesti peruuttaminen on vaikeaa”. Omassa asunnossaan ja sisätiloissa Saara liikkuu kävellen ja silloin tällöin hän käyttää manuaalipyörätuolia. Muutoin Saara kertoo tekevänsä avustajan kanssa monenlaista arkiaskareista lähtien, kuten viikkosiivouksia ja dosetin järjestyksessä pitämistä.

Vuorovaikutus tärkeintä

Saara kertoo, että tärkeintä on avustajan ja avustettavan välinen vuorovaikutus. Saara kertoo käyvänsä jokaisen uuden avustajan kanssa ”avauskeskustelun”, jolloin kummatkin oppivat tuntemaan toisensa paremmin.

”Hyvä avustaja on sellainen, joka ei ole ennakkoluuloinen ja kysyy rohkeasti silloin kun ei tiedä. Olen avustajapalveluun tyytyväinen, sillä tulen kaikkien Caritaksen avustajien kanssa hyvin toimeen. He ovat oma-aloitteisia ja miellyttäviä”, Saara kertoo.

Tänään Saaralla on avustajanaan Katariina, ja naiset tapasivat toisensa ensimmäisen kerran. Katariina aloitti kesätyöt avustajapalveluissa vasta muutama viikko sitten. ”Hyvin on mennyt. Tänään teimme yhdessä makkarasoppaa”, Katariina kertoo Saaran nyökytellessä. Caritaksen avustajat liikkuvat paikasta toiseen asiakkaan mukaan – välillä pyörällä ja välillä autolla riippuen välimatkasta.

Kesällä Saara aikoo mennä kuntoutusjaksolle Helsinkiin sekä sukulaistytön häihin. ”Reissuun lähden ilman avustajaa, joten siihen mennessä täytyy opetella käyttämään sähköpyörätuolia kunnolla”, Saara kuittaa iloisesti.

Jos kiinnostuit Caritaksen henkilökohtaisen avun palveluista, ota yhteyttä Tiina Kangasluomaan, puh. 050 356 0124.

Ota yhteyttä

Kysy lisää:
Tiina Kangasluoma
050 356 0124
tiina.kangasluoma@caritaslaiset.fi