Caritas Veturi

Osoite: Rautatienkatu 30, 90100 Oulu

Palveluesimies: Henrika Mononen, 050 433 7993 (etunimi.sukunimi@caritaslaiset.fi)

Henkilökunta: 050 433 8005

 

Oulun Etu-Lyötyssä sijaitsevassa Caritas Veturissa vammautuneille henkilöille tarjotaan yhteisöllistä asumista kodinomaisessa ympäristössä sekä asiakkaan tarpeiden mukaista kuntouttavaa hoitoa ja huolenpitoa. Vuonna 2010 avatussa Veturissa on 10 asukaspaikkaa. Asiakkailla on aivovamma tai neurologinen sairaus, joka vaikuttaa henkilön toimintakykyyn laaja-alaisesti.

Hoitohenkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Moniammatillisessa hoitotiimissä työskentelee lähihoitajia, sairaanhoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja sekä vammaisavustajia.

Jokaisella asiakkaalla on oma kylpyhuoneella/wc-tilalla varustettu huone, johon tuodaan omat huonekalut ja rakkaat esineet. Viihtyisät yhteistilat ovat ruokailua ja yhdessäoloa varten.

Palvelukodissa on oma aurinkoinen terassi. Caritas Veturin yhteydessä on mm. toimintaterapiaan suunnitellut tilat, terapiasali, harjoituskeittiö sekä viihtyisä päivätoiminnan tila. Päivätoiminta on hyvin suosittua. Erilaiset ryhmät kokoontuvat arkipäivisin ja tarjolla on muun muassa naisten ja miesten ryhmiä, porinapiiri ja kokkikerho.

Caritas Veturi on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaiseti: ”Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella”.

+ Palvelut

  • Ympärivuorokautinen asumispalvelu
  • Päivätoiminta
  • Henkilökohtaista apua
  • Kuntoutuspalvelut

+ Talo- ja asuntotiedot

  • Kerrostalo
  • 10 asukaspaikkaa
  • Valmistunut 2010

+ Sijainti ja ympäristö

Caritas Veturi sijaitsee Etu-Lyötyn uudehkolla asuinalueella keskustan läheisyydessä. Talon naapurissa päivittäistavarakauppa.

Caritas Veturi

Rautatienkatu 30, Oulu, Suomi