Osoite: Caritas Kannelkoti, Valtatie 37, 90500 Oulu

Palveluesimies: Marika Huotari, sairaanhoitaja AMK 045 636 5161 (etunimi.sukunimi@caritaslaiset.fi)

Henkilökunta: 050 566 8613

16-paikkainen Tuirassa Caritas Matriitin yhteydessä sijaitseva muistisairaiden palvelukoti avattiin uusiin tiloihin 2014. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneella varustettu asuinhuone, jonka saa kalustaa mieleisekseen omilla huonekaluilla ja esineillä. Yhteiset, viihtyisästi sisustetut tilat ovat saaneet Oulu-aiheisista valokuvista tehdyt tapetit, sekä viherkaton. Matriitin palvelukeskuksen palvelut ovat helposti asukkaiden saatavilla ja asukkailla on mahdollisuus osallistua koko talon väelle järjestettävään yhteiseen toimintaan.

Kannelkoti tarjoaa hyvää hoitoa muistisairaille ikäihmisille. Henkilökunta on kokenutta, erityisesti muistisairaiden hoitoon erikoistunutta ja motivoitunutta. Yhdessäolo on tärkeää ja joka päivä vietetäänkin yhteisiä toimintatuokioita tai rupatellaan henkilökohtaisen avustamisen lomassa. Asukkaat tulevat henkilökunnalle tutuiksi ja heidän elämänhistoriansa avulla osataan keskustella asukasta kiinnostavista asioista.

Asukkaiden ulkonäöstä huolehditaan, kynnet lakataan ja hiukset viimeistellään. Myös juhlapyhät erotetaan arjesta pukeutumalla juhlallisesti sekä tarjoilemalla teeman mukaista ruokaa asukkaiden merkkipäivien onnittelulauluja unohtamatta. Sisäpihan aurinkoisella terassilla ulkoillaan ja nautitaan vaikkapa päiväkahvit.

Kannelkodin omat hartaushetket toteutuvat Tuiran seurakunnan järjestäminä kuukausittain ja vapaaehtoiset käyvät laulamassa asukkaiden kanssa säännöllisesti. Asukkaan ravitsemuksesta huolehditaan yhteistyössä talossa olevan Caritaksen oman ravintolan kanssa, jolloin myös ruokavaliomuutokset hoituvat ammattitaidolla. Ravintola Matriitissa asukkaat voivat myös nauttia lounaan omaistensa kanssa.

Kannelkodin oma sairaanhoitaja on tavoitettavissa arkipäivisin. Asukkaat kuuluvat Oulun kaupungin terveyspalvelujen piiriin ja lääkäri vierailee säännöllisesti.

Asukkaamme voivat halutessaan elää Kannelkodissa elämänsä loppuun saakka. Saattohoidossa asukas saa olla oman kodin rauhassa viimeisinä elinpäivinään omaisten ja tuttujen hoitajien ympäröimänä. Teemme lääkärin ja kotisairaanhoidon kanssa tiivistä yhteistyötä saattohoidon toteutuksessa.

Kannelkotiin voi tulla asukkaaksi kunnan myöntämällä palveluasumisen palvelusetelillä tai itsemaksavana. Kannelkoti on ARA-kohde ja asukasvalinta tehdään ARAn perusteiden mukaiseti: ”Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella”.

+ Palvelut

• Tehostettu asumispalvelu

Talossa monipuoliset palvelutilat, josta saatavilla

• Kuntoutuspalvelut
  • Lounasravintola ja kahvila
  • Talon yhteisiä tapahtumia juhlasalissa

+ Virkistystoiminta

• Säännöllinen ulkoilu
  • Yhteiset ohjelmat koko Caritas Matriitin väelle
  • Seurakunnan järjestämä ohjelma
  • Aktiivista vapaaehtoistoimintaa (mm. laulutuokiot ja ystävätoiminta)

+ Palvelukodin tiedot

• Avattu vuonna 2014
  • 16 asukaspaikkaa

+ Kustannukset

Kannelkodin kuukausittaiset asumiskustannukset muodostuvat:

• Hoitovuorokausimaksusta: 116,60 € /vrk
  • Kuukausivuokrasta: esim. 552,79 € /kk/29 m²
  • Vesimaksusta: 14 € /kk
  • Sähkömaksusta: 11 € /kk
  • Ateriamaksuista: 14,37 € /vrk (sis. aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja ilta-/yöpalat)

Asukkaan on mahdollista hakea Kansaneläkelaitokselta hoitotukea ja asumistukea. Hoitotuen saamisen ratkaisee terveydentila asumistuen ollessa tulosidonnainen.

Valtatie 37, Oulu, Suomi

+ Sijainti ja ympäristö

Caritas Kannelkoti sijaitsee Tuirassa Caritas Matriitin yhteydessä. Tuirassa on saatavilla monipuoliset palvelut ja hyvät kulkuyhteydet. Oulujoen varsi tarjoaa näyttävät ulkoiluympäristöt.

Valtatie 37, Oulu, Suomi

• Kiinnostuitko palvelusta? Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

• Käytämme antamiasi tietoja vain siihen tarkoitukseen, joka yhteydenottopyynnössä on ilmoitettu.
  • Henkilötietojen käsittelyssä noudatamme EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679). Lisätietoja Caritaksen henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteistamme (linkki sivun alalaidassa).