Hyvää arkea vanhusten palvelukodeissa: ”Mutta sehän on pelargonia!

24052016

Kempele 069_500x

Perinteiset kesäkukat ilahduttavat asukkaita

Caritas Willa Lupiinin muistisairaiden vanhusten palvelukodissa on istutettu perinteisiä kesäkukkia ilahduttamaan asukkaita ja piristämään terassin ilmettä. Henkilökunta ja asukkaat ovat yhdessä ideoineet istutettavat lajikkeet, jotka on haettu läheiseltä Iso-Seppälän puutarhalta. Pelargonia oli noussut äänestyksessä yhdeksi suosikeista. Muita lajikkeita ovat muun muassa mustasilmäsusanna ja ikkunalaudalle sijoitettava tähtisilmä, joka ilahduttaa myös sisältä päin katsottuna. Myös äitienpäivänä saadut ruusut on istutettu ulos ja toiveena olisikin saada niistä yhtä mahtavia kuin viime vuonna.

Kukat ovat herättäneet innostusta ja saaneet asukkaat muistelemaan, mitä kukkia on tullut aiemmin istutettua. Asukkaat neuvovat myös mielellään hoitajia kukkien hoidossa ja ovat saaneet osallistua istutukseen toimintakykynsä mukaan. Kukat ovat herättäneet asukkaissa innostusta ja jatkuvia ahaa-elämyksiä: ”Täällähän on kauniita kukkia!”.

 

Terassi on tärkeä ajanviettopaikka

Willa Lupiinin terassi on suojaisa ja aidattu, mikä mahdollistaa oven pitämisen auki aina sään niin salliessa. Omatoimiset ulkoiluretket pihapiirissä piristävät ja rauhoittavat muistisairaita asukkaita. Markiisin alla myös kahvitellaan ja lauletaan yhdessä hoitajien kanssa.

 

Kirjoittaja: Sonja, markkinoinnin harjoittelija